Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Мартеници с битови шевици – хит на пазара тази година – Радио СливенБГ
01/10/2022
Мартеници с битови шевици – хит на пазара тази година

Мартеници с битови шевици – хит на пазара тази година

Мартенички отново украсиха улиците и пазарите в Сливен. Тази година хит са тези с шевици, категорични са търговците. Цените варират от левче за десет бяло-червени усукани конци до  5-10 лева за по-избрани модели, които са ръчна направа и са с благопожелания, споделиха пред Радио Сливен Нет запознати с пазара на тези символи на пролетта.

Сред най – търсените са ръчно бродираните шевици канатица и елбетица – символизиращи съответно мъжкото и женското начало, които се докосват, създават семейство и се подаряват с пожелание за сватба и раждане на поколение, символ са на плодородието, единството, кръговрата в света, носят закодирани послания за хармония и мир в семейството, дома и душата, здраве и благоденствие, пазят от болест, завист и уроки.

И естествено, в съседство – умалени модели на световни модни, автомобилни марки, футболни отбори, анимационни герои, както и традиционния коминочистач, щъркел, пролетни цветя и неизменните символи Пижо и Пенда. Тази година и бонус – трислойна маска за многократна употреба, 100 процента памук – актуална „мартеница“ за сезона.

Избор богат, но най – важното е да дарим и да получим с пожелания за здраве, благополучие и мир.

Още снимки – на фейсбук страницата на радиото.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments