Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
486 нарушения на ЗДвП за една седмица при операция на ROADPOL – Радио СливенБГ
02/10/2022
486 нарушения на ЗДвП за една седмица при операция на ROADPOL

486 нарушения на ЗДвП за една седмица при операция на ROADPOL

В ход са засилени проверки за отдаване предимство на пешеходци и правилно преминаване през железопътни прелези

1532 превозни средства са проверени по време на специализирана операция по линия на ROADPOL на територията на ОДМВР-Сливен. От 8 до 14 март е осъществен контрол по използване на обезопасителни колани от водачи и пътници в МПС, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотопеди и мотоциклети, както и проверки за използване на детски системи за сигурност в автомобилите.

По време на операцията са констатирани 486 нарушения на Закона за движение по пътищата за област Сливен. Санкционирани са 87 водачи на МПС, които не са използвали обезопасителните колани. От проверените пътници в автомобилите са санкционирани 107 на предна и задна седалка. Установени са 7 деца, превозвани без обезопасителни системи, и едно дете на предна седалка без предпазен колан.  

Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи производства.

От понеделник е в ход специализирана операция по пътна безопасност, насочена към правилното пресичане от пешеходци и правилното преминаване през железопътни прелези.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Извършва се контрол на изправността на железопътните прелезите в района, като при установяване на нередности ще бъде сигнализирана администрацията, управляваща пътния участък. Операцията ще продължи до 18 март.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments