Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Топло време и интензивен трафик – Радио СливенБГ
10/08/2022
Топло време и интензивен трафик

Топло време и интензивен трафик

През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща от югозапад. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса.

През деня утре ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност. Ще се появи слаб западен вятър. Ще се затопли още и температурите ще бъдат от около 24 до 28 градуса. На места са възможни и стойности с градус-два по-високи.

По-хладно с няколко градуса ще остане по морския бряг заради студената все още морска вода.

На континента нашият полуостров ще бъде най-топлото място, с температури достигащи до 30 градуса. Така ще се задържи още няколко дни.

Топло за сезона остава в събота и неделя. Минималните температури ще бъдат от около 10 до 15 градуса, а дневните от 25 до 30 в събота и от 27 до около 32 градуса в неделя.

Облачността ще бъде по-често незначителна, а вероятността от краткотрайни валежи около планините е малка.

В понеделник от северозапад ще прониква по-студен въздух и на места ще превали и прегърми.

Главно дневните температури ще се понижат и ще бъдат около и малко под 20 градуса.

Ново повишение на температурите ще започне към сряда и в средата и втората половина на следващата седмица дневните стойности отново ще бъдат от 23 до около 28 градуса.

 

Интензивен трафик по магистралите

От Пътната полиция, които следят за движението на автомобилите и нарушители на пътя, обясниха, че трафикът по АМ „Тракия“ е по-натоварен от обичайния, по-голям е и броят на преминаващите ТИР-ове, предаде БНР.

Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“ (ИПИ) напомни, че е забранено водачите да използват аварийната лента по магистралите.

Ще се извършват  проверки по ЖП гарите и автогарите, обясни директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски.

„Целта е с тези засилени проверки да не допуснем движение на автомобили, които са с технически неизправности, на водачи, които не притежават необходимите документи за извършване на обществен прево,з и да може хората, които са тръгнали да пътуват, да пътуват спокойно и сигурно и да стигнат до мястото, за където са тръгнали да празнуват“, каза Рановски.

About Post Author

Facebook Comments