Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Младите български надежди на спортната акробатика се събраха в Сливен – Радио СливенБГ
10/08/2022
Младите български надежди на спортната акробатика се събраха в Сливен

Младите български надежди на спортната акробатика се събраха в Сливен

Сливен бе домакин на Държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика  

Младите български надежди на спортната акробатика събра тази събота и неделя в Сливен вторият кръг от Държавния индивидуален шампионат за най-големите.

Сред гостите в спортната зала „Васил Левски“ беше и зам.-кметът Пепа Чиликова, която даде официалния старт на състезанието.

„Надявам се предстоящите дни от състезанието да ви донесат много успехи, да възнаградят вашите усилия и да ви провокират да дадете най-доброто от себе си. Използвам случая от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да честитя 10-годишния юбилей на нашия Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, който през годините донесе много отличия и поводи за гордост на града ни! Вие успяхте да се утвърдите с традиции в този вид спорт и аз ви пожелавам да бъдете здрави, да надграждате постигнатото и още по-високи върхове!“, заяви зам.-кметът.

Приветствие към състезателите и треньорите отправи и Генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов, който им пожела успешно представяне в държавния шампионат и в предстоящото Световно първенство по акробатика в Женева, Швейцария.

Във втория кръг от Държавния индивидуален шампионат в Сливен сили премериха  114 състезатели от 17 клуба в страната. 

Сред присъстващите на днешното официално откриване бяха още първата българска световна шампионка по акробатика в женските двойки Калинка Лечева, председателят на спортната комисия към Общински съвет – Сливен Пламен Крумов, директори на институции, партньори и др.

Домакинството се осъществи със съдействието на Община Сливен, Министерството на спорта и Българска федерация по спортна акробатика.

About Post Author

Facebook Comments