28/06/2022

Да гласуваме за Стария бряст!

Над 9 300 са вече гласувалите за Стария бряст в третия ден от кампанията да направим сливенското дърво европейско дърво на годината. Както вече РСН е информирало, гласуването ще продължи  до 28 февруари 2014 г., като последната седмица броят подадени гласове ще бъде скрит. Гласуването  направете   на линк www.treeoftheyear.org. Pезултатите ще бъдат обявени на церемония по награждаване на 19 март 2014 г. в Брюксел.

След като кликнете на линк www.treeoftheyear.org,  влизате в страницата на конкурса. Там има снимки на всички дървета-участници, с имената на съответните държави. Кликва се  върху снимката на Стария бряст над надписа „България”, след това върху текста на български „гласувайте тук”, отваря се нова страница. Вдясно под надписа: „Гласувай за дървото!” трябва да напишете електронната си поща, да отбележите, че сте съгласни с условията, като „чекнете” в празното квадратче, да попълните символите от картинката, които са цифри на латиница и букви, и да кликнете върху „Изпрати”. За да бъде валиден гласът ви, трябва да влезете в електронната си поща  и да потвърдите гласуването.

В конкурса тази година опоненти на Стария бряст, символът на Сливен,  са дървета от  Чехия, Унгария, Словакия, Ирландия, Полша, Шотландия, Франция, Италия, Уелс.

 

Припомняме, че във Фейсбук е създадена фенгрупа  на инициативата, а на общинския сайт е създадена  подстраница, посветена на конкурса. В училищата предстоят часове на класа и часове по биология, посветени на Стария бряст и кампанията, организирана от Община Сливен и подкрепена от сливенски граждани.

 

За активизацията на сливенските ученици ще се организират и провеждат тематични занятия в „Час на класа” и „Час по биология”, посветени на Стария бряст.

Facebook Comments