Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Кольо Милев: „Предстои корекция на договора с фирма „Сименс” – Радио СливенБГ
08/12/2022

Кольо Милев: „Предстои корекция на договора с фирма „Сименс”

Нито един  договор, пък било то за концесия, не е вечен след като двете страни по него на са удовлетворени. Не може 20 години да си прецакан и да стоиш мирно. Така кметът Кольо Милев коментира 20-годишния договор между общината и фирма Сименс за осветлението на Сливен. По думите му  той е получил разбиране от фирмата и ще се върви към корекция на договора, за която общината ще информира гражданите.

„За мен това е един убийствен договор, сключен за 20 години – от 2005 до 2025 година. Вчера разгледах справката за 2013 г. за инвестиционни разходи, от която се вижда, че по този договор губим значителни суми – около половин милион лева на година”- каза още кметът.

Кметът е провел разговори с представителите на „Сименс”. Задълженията към дружеството за 2012 г. са изплатени на 100 %, останали са плащания  за 2013 г. „Възнамеряваме да проведем още срещи с тях, в които ще коментираме посоката на коригиране на договора , за което те са запознати“, посочи Милев.

 

Сн. РСН, архив

About Post Author

Facebook Comments