26/06/2022
Вятър и температури от минус 7 до 12 градуса в следващите дни

Вятър и температури от минус 7 до 12 градуса в следващите дни

В събота облачността ще бъде променлива, слаби превалявания от сняг и дъжд са възможни около Стара планина. Вятърът ще бъде умерен, от северозапад. Минималните стойности ще бъдат около нулата, а дневните – от 4 до 9 градуса.

В неделя вятърът ще отслабне и почти ще стихне. Минималните температури ще са от минус 5 до нула, а дневните от 3 до 8 градуса. Ще бъде слънчево, на места в низините и котловините с намалена видимост.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от запад и ще се усили, в Дунавската равнина до силен. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, без валежи.

Във вторник облачността ще се увеличи, а вятърът ще се ориентира от северозапад – силен и с бурни пориви. Минималните температури ще са от минус 1 до 4, а дневните – от 2 до 6 градуса. Главно около Стара планина ще превали краткотрайно дъжд и мокър сняг, в планината – сняг.

В сряда минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2, а дневните – от около нула до 5 градуса. Вятърът от северозапад-запад ще бъде слаб, а облачността ще намалява до слънчево време.

Facebook Comments