Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
„Планета ЦЕРН“ създаде СУ „Константин Константинов“ в Сливен – Радио СливенБГ
01/10/2022
„Планета ЦЕРН“ създаде СУ „Константин Константинов“ в Сливен

„Планета ЦЕРН“ създаде СУ „Константин Константинов“ в Сливен

STEAM център – „Планета ЦЕРН (Център за експерименти, роботика и наука)“ ще работи в СУ „Константин Константинов“ в Сливен.  В него ученицитe ще придобиват дигитални умения и умения в изучаването на природата със съвременни способи, заяви на откриването директорката Весела Паскалева.  За разлика от останалите центрове STEM /абревиатурата е от първите букви на английските думи за наука, техника, инженерство и математика/, центърът в това училище има насоченост и към изкуствата, създадени с помощта на новите технологии. Затова в неговата абревиатура присъства и буквата „А“, допълни Паскалева. Средствата в размер на 350 хил. лева за оформянето на пространствата в центъра, апаратурата, оборудването са осигурени по програма на МОН.

„Планета ЦЕРН“ ще формира мисленето, интересите, погледа към света и възпитанието на учениците. Нека станат достойни граждани и да намерят реализация на уменията си тук, в България, каза на откриването областният управител Веселин Вълчев и отправи пожелания за здраве и успехи на ученици и учители.

Гости на празника бяха началникът на РУО Кристияна Станкова, зам.кметът на община Сливен Стоян Марков, представители на Колеж и факултет към ТУ- София, директори на училища, преподаватели от учебното заведение – домакин.

„Планета  ЦЕРН“ заема помещения на втория етаж в училището, оформени с модерен дизайн и приятна за децата обстановка. Гостите на събитието бяха отведени до тях от новия обитател на „Планета ЦЕРН“ – роботът Рори.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments