Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Корнелий Желязков отхвърли обвиненията за злоупотреба с общински имот – Радио СливенБГ
02/10/2022

Корнелий Желязков отхвърли обвиненията за злоупотреба с общински имот

Областният управител на Сливен Корнелий Желязков отхвърли обвиненията по негов адрес за злоупотреба с общински имот в Нова Загора и конфликт на интереси при сделка с частна фирма. Вчера лидерът на РЗС Яне Янев каза в ефира на Нова телевизия, че имотът, който по думите му се намира в центъра на града, е прехвърлен от общинска в държавна собственост, окрупнен с друга площ до 17 дка и продаден на фирма, на която заместникът на Желязков, Огнян Арабаджиев, е бивш директор. Сумата на сделката била 20 хил. лева, като в последствие имотът е препродаден на многократно по-висока цена. Тази сутрин Желязков обясни, че не той, а „Напредък – пътнически превози“ е окрупнила имота и отбеляза, че парцелът се намира в индустриалната зона на Нова Загора. Областният управител призна, че Арабаджиев е бил шеф на фирмата преди години, но отбеляза, че се е разделил с нея заради конфликт със собствениците й и затова не може да се очаква, че я е облагодетелствал.

По-късно днес Корнелий Желязков ще даде пресконференция, на която се очаква да отговори подробно на обвиненията в конфликт на интереси. Във вторник Янев използва примера, за да обвини БСП, че „продължава да краде по модела на Тройната коалиция“.

 

На снимката: вляво – О. Арабаджиев, отдясно – К. Желязков

About Post Author

Facebook Comments