28/06/2022
Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев

Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев

Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

Средствата в размер на 30 хил. лв. са заложени в актуализацията на общинския бюджет. Предстои тя да бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент този четвъртък – 19 май.

През последните години Община Сливен подкрепя чрез различни инициативи дейностите и развиването на проекта на бившия концерт-майстор. Кметът Стефан Радев посочи, че тази тенденция се планира и занапред. Благодарение на „Музиката вместо улицата“, децата израстват и получават нов шанс за развитие.

Днес на пресконференция за предстоящата сесия председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания  в Общински съвет – Сливен Лидия Димитрова съобщи подробности по тази и други дейности на комисията:

чуйте още

Pin It

Facebook Comments