Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Сливен, Котел и Твърдица се представиха на Тринадесета туристическа борса „Вашата ваканция 2014 г.” – Радио СливенБГ
02/10/2022

Сливен, Котел и Твърдица се представиха на Тринадесета туристическа борса „Вашата ваканция 2014 г.”

            Тринадесета туристическа борса „Вашата ваканция 2014 г.” се проведе на 23-24.04.2014 г. в гр. Бургас в Културен център „Морско казино”.

Форумът се организира по традиция от Българска регионална туристическа асоциация /БРТА/ – член на Националния съвет по туризъм, със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката, Областен управител на Област Бургас, Община Бургас.

Община Сливен, Котел и Твърдица се представиха на изложението с двадесет минутен филм, изготвен по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи”, както и с рекламни материали – туристическа брошура, карта, пътеводител, сувенири с изображения на туристическите забележителности и др. Акцент в представянето беше 180-годишнината от създаването на текстилната фабрика „Добри Желязков” – първата фабрика на Балканския полуостров. На щанда беше представен макет на тъкачен стан и сувенири изработени собственоръчно от посетители в Музея на текстилната индустрия, пана, изработени от вълна. Посетителите на щанда продължават да проявяват интерес към Стария бряст на Сливен, който спечели конкурса „Европейско дърво 2014 г.” Събитието беше отразено в каталога на борсата.

Общо 57 общини, представиха възможностите си за туризъм на изложението. Те демонстрираха резултатите от проекти, реализирани по ОП „Регионално развитие, схема за Безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. На борсата, освен общини, присъстваха туроператори, туристически агенции, медии, Природен парк „Странджа”, Съюз на Одринските търговски и занаятчийски камари, Университет Саленто- Италия, ТПП на Касанти-Гърция и др.

Участието във форума беше една от предвидените по проект „Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури, епохи” дейности. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие”.

About Post Author

Facebook Comments