18/05/2022

Джойденс ще танцуват и помагат в социалните домове в община Сливен

Община Сливен ще сключи договор с формация „ Радост джой денс” за творческа работа в общински социални заведения – Дома за стари хора, Дома в Качулка и Кермен, съобщи на редовната си пресконференция днес кметът Кольо Милев.

 „Обърнахме се към кмета, защото имаме група с по-големи деца в СК ”Тангра” и искаме да се изявим. Децата обожават сцената.  Нашата цел е да може да помогнем на всеки, който желае да танцува – да има шанс да бъде по-добър и да учим децата не само да танцуват, но и как да живеят и тренират, за да бъдат по-здрави. Нашата мисия е да покажем, че танците могат да помагат, да лекуват и да ви пазят здрави. Здравето, наред с добрата осанка, с доброто поведение и самочувствие и с усмивките правят добрите деца добри възрастни, а добрите възрастни изграждат един по-добър свят“, посочи Радостина Матекова, ръководител на „ Радост джой денс”.

 Тя учи децата в детските градини да танцуват, спортуват  и играят с радост и работи заедно с Ясен Пеев- помощник възпитател. Била е учителка по латино-американски танци в Англия.

 Там е срещнала Оуен МакКабин, който преодолявал тежък период от живота си с танцуване. Заедно с нейния опит за работа с децата в България, Оуен основава фирма за денс терапия в своята страна. „С него бяхме личния пример за всички хора, които срещнахме там и бяха отчаяни или усещаха, че няма повече надежда за тях“, споделя тя. Двамата преподават и в Сливен от три години.

Facebook Comments