28/06/2022

Усилията си заслужават

Вълнението от представянето на сливенските участници на Международния конкурс VIVAPIANO  в столичната зала „България” е огромно и все още не е отшумяло, но репетициите ни продължават, предстоят нови конкурси, нови сцени. Това коментира в студиото на Радио Сливен Нет преподавателката по пиано към ОШИ „Мишо Тодоров” в Сливен Валентина Василева. Заедно с Величка Ченова, те подготвиха сливенските деца за участие в конкурса.  „Благодаря на НЧ „Зора“-Сливен за любовта към децата! Благодаря на учениците си и техните родители за невероятния труд, който положиха! Благодаря на всички деца, които се занимават с това изкуство!”, развълнувало сподели В. Василева.

Както вече РСН информира, с две лауреатски награди – II и III място и с още две дипломи от Международния конкурс за пианисти VIVAPIANO  се върнаха в Сливен младите пианисти от школата по изкуства към НЧ „Зора“. Втора в своята възрастова група е  шестгодишната Християна Филаделфефс, Михаела Гиндева /7 г./ е на трето място в групата си /и лауреатски отличия/, а дипломи с отличия заслужиха деветгодишните  Михаела Гиндева и Пламен Будаков. Конкурсът VIVAPIANO е основан през 2010 от Даниела Дикова и се организира от фондация „Арденца”. Международно жури класира участниците в отделните възрастови групи.

Валентина Василева припомни и успешното участие в Младежкия театрален фестивал „Бургаски изгреви” на децата от  Детски театър „Зора“ – Сливен с мюзикъла „ПЕПЕЛЯШКА”  по Шарл Перо, адаптация Венцислав Асенов, режисьор Ивайло Гандев.

Изминалата седмица бе много щедра към децата от Сливен и те заслужено бяха възнаградени за своите усилия и труд. Всичко си заслужава, в това са убедени и родителите на нашите победители, както и хората от НЧ „Зора”, с чиято неоценима подкрепа успяхме, категорична е Валентина Василева.

Facebook Comments