Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Окръжният съд постанови „задържане под стража“ спрямо обвинен за шофиране под въздействието на дрога – Радио СливенБГ
02/10/2022
Окръжният съд постанови „задържане под стража“ спрямо обвинен за шофиране под въздействието на дрога

Окръжният съд постанови „задържане под стража“ спрямо обвинен за шофиране под въздействието на дрога

След протест на Районна прокуратура – Сливен Окръжният съд в града постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.И. Той е обвинен за това, че е управлявал лек автомобил под въздействието на амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от НК.

Б.И. е обвинен и за това, че е попречил на орган на власт – полицейски служител, който е трябвало да изпълни служебните си задължения, подавайки сигнал със „стоп“ палка, на който Б.И. не се подчинил и не спрял управляваното от него превозно средство. Престъплението е квалифицирано по чл.270, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че при управление на лекия автомобил е причинил материални щети и е създал предпоставки за причиняване на телесни повреди, извършвайки непристойни действия, изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

Трите престъпни деяния са извършени на 26.07.2022 г. в гр. Сливен.

Припомняме, че Районен съд – Сливен взе мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на Б.И. Определението на съда е от 28.07.2022 г. То бе протестирано от Районна прокуратура – Сливен и изменено от Окръжния съд в града, който определи Б.И. да бъде задържан под стража.

Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments