Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
В началото на септември температурите ще се понижат – Радио СливенБГ
08/12/2022
В началото на септември температурите ще се понижат

В началото на септември температурите ще се понижат

През септември най-високите температури в страната ще бъдат между 29 и 34 градуса, а най-ниските – между 4 и 9 градуса, по-високи ще са температурите по Черноморието. Това съобщиха за БТА от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините – между 3 и 10 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските и припланинските райони – от 60 до 80 литра на квадратен метър.

В началото на септември температурите ще се понижат и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През първите дни от месеца през страната ще премине атмосферно смущение и температурите относително ще се понижат. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През втората половина от първото десетдневие времето ще е предимно слънчево и температурите ще се повишат.

В началото на второто десетдневие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Температурите ще започнат да се понижават. През втората половина от периода се очаква времето да е предимно слънчево.

През третото десетдневие температурите ще продължат да се понижават и вече ще бъдат по-ниски от обичайните за периода. Повишава се вероятността за създаване на валежна синоптична обстановка.

На 23 септември в 4 часа и 4 минути започва астрономическата есен.

About Post Author

Facebook Comments