Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Кметът Кольо Милев посрещна участници от проекта On the way Mr. Green Planet – Радио СливенБГ
10/12/2022

Кметът Кольо Милев посрещна участници от проекта On the way Mr. Green Planet

Участници в проекта „На път с г-н Зелена планета” („On the way Mr. Green Planet“) по програма Коменски бяха приети от кмета на община Сливен Кольо Милев. Партньор по проекта от Сливен е 11 СОУ „Константин Константинов”. От днес до 01 юни учебното заведение ще бъде домакин на работна среща с представителите на училища-партньори от Белгия /координатор на проекта/, Италия, Германия и Шотландия.   

Кметът Кольо Милев пожела на участниците ползотворна работа. Той пожела на представителите на 4-те държави да запазят хубави спомени от пребиваването си в Сливен, като ги покани да го посетят отново.  

„On the way Mr. Green Planet“ е двугодишен екологичен проект, съобщиха представителите от Белгия, координатори на проекта. Всички училища-партньори са направили констатации на това, какви са екологичните параметри, от които тръгват като в последствие са изготвили план за действие. „За тези две години в нашите училища въведохме разделно събиране на отпадъци. Разгледахме въпроси свързани с икономия на електрическа енергия, както и с отоплението във всяко училище”,  казаха още координаторите на проекта като поясниха, че в резултат на това са направили сметка за ефекта на действията си върху екологичното състояние на учебните  заведения.

Проектът е започнал през ноември 2012 година, а тази вечер в залата на 11 СОУ „Константин Константинов” ще се проведе концерт, където ще бъдат представени резултатите от него, съобщи директорът на сливенския партньор Емилия Желева.

About Post Author

Facebook Comments