Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Атанас Скатов – от върха на света на родна земя – Радио СливенБГ
08/12/2022

Атанас Скатов – от върха на света на родна земя

Сливенският алпинист Атанас Скатов се прибра в родния Сливен. Посрещнат от близки и приятели, сигурно и той се вълнува. Има много да разказва, а ние – още повече да се гордеем с него.

Както Радио Сливен Нет  информира, д-р Атанас Скатов изкачи на 24 май най-високия връх в света – Еверест (8848 м). Алпинистът е стъпил на Покрива на света в 6 часа местно време, тръгвайки в полунощ от лагер 3 (8300 м). Скатов бе в състава на международна експедиция, организирана от комерсиалната агенция Asian Trekking, която направи опита по северния (Тибетския) склон на Еверест.
Д-р Скатов стана 13-ият българин, изкачил най-високия връх. Той посвети експедицията си до Покрива на света на сливенските алпинисти и на българите, покорили Еверест.

И още неотпочинал, неуморният Наско се включи веднага в друга добра инициатива – за децата на Сливен. Утре в парк „Юнак“ ще е първото преброяване  на средствата от акцията „Жърлти стотинки“ за изграждане на фитнес на открито в града. Атанас Скатов е обявил на ФБ страницата си, че ще се включи с желание в набирането на средства за кампанията.

На добър път и на тази инициатива!

About Post Author

Facebook Comments