Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Длъжниците ще плащат по-малко такси за борчове – Радио СливенБГ
08/12/2022

Длъжниците ще плащат по-малко такси за борчове

Днес е крайният срок за плащане на първа вноска на данъка върху превозните средства,  напомнят от дирекция „Местни данъци и такси” в Сливен. Краят на месеца е последен срок за плащане на първа вноска и на данъка върху недвижимите имоти и на такса битови отпадъци за 2014 г.

Длъжниците ще плащат по-малко такси за борчове, които се събират от частни съдебни изпълнители, съобщава в. „Стандарт“. Това предвижда проект за промяна на тарифата за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители, който е пуснат за обществено обсъждане. Частните съдебни изпълнители няма да начисляват такси за сумите, които некоректните длъжници са погасили в срока за доброволно изпълнение, предвиждат новите текстове. Сега подобен текст не съществува, което означава, че ако делото е образувано пред частен съдебен изпълнител, дори когато длъжникът е платил доброволно в срока за доброволно изпълнение, от него се събира такса. Промяната се прави по предложение на Министерството на правосъдието. Тя ще влезе в сила от момента на обнародването на тарифата в Държавен вестник.

About Post Author

Facebook Comments