Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Лятна случка 2014 – „Слънце и балкан – какво друго да искаш?!“ – Радио СливенБГ
08/12/2022

Лятна случка 2014 – „Слънце и балкан – какво друго да искаш?!“

Успешно приключи второто издание на младежкия фестивал „Лятна случка“ – 2014 г. То се проведе в местността Карандила край Сливен. В него взеха участие десетки организации и младежи от цяла България. Кметът на община Сливен Кольо Милев, който откри феста, пожела на участниците незабравими и приятни моменти в сливенския балкан. На откриването присъства и областният управител Корнелий Желязков.

Както РСН информира, основен организатор на събитието бе сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“ /БРЦК/.

 

 

Днес в студиото на Радио Сливен Нет Богуслава Ясек от БРЦК коментира, че всичко е преминало над очакванията на организаторите. „Стана невероятно събитие. Имаше най-вече младежи между 18 и 35 години, но имаше и цели семейства – родители с деца, както и възрастни хора, на които благодаря за отделеното от тях време да дойдат на Карандила, и се надявам да са открили нещо ново за себе си. Това бе едно събитие за тях на хубаво място край Сливен. Появиха се много хора от България, които дойдоха за пръв път в града и местността. От предложените занимания, мисля че всички предизвикаха интерес – както спортните прояви, така и работилниците, духовните занимания – имаше за всекиго по нещо…Събитието е с културна и екологична насоченост, като целта бе да съчетае традиция и съвременност.

В сливенския балкан се изявиха изпълнители на родопски кабагайди, диджей партита и други. Имаше изложения на биопродукти, различни работилници, пирография, ходене на въже, хамаков лагер, огнено шоу, духовни практики, парапланеризъм, астрология и т.н. Медиен партньор бе Радио Сливен Нет.

Сред очакваните с интерес изпълнители бяха момчетата от „Лоши петли”, „Козза мостра” и „Оратница”. За слушателите на Радио Сливен Нет от „Оратница” споделиха: „Слънце и балкан – какво друго да искаш?! Мястото е супер, а качеството на звука беше на много високо ниво, на каквото отдавна не сме свирили.“

 

 

Попитахме какви са очакванията на организаторите за следващия фестивал догодина. „За следващата година се надяваме фестивалът да е по-мащабен, да е повече дни, както и да имаме участници не само от България, но и от чужбина”, си пожела в интервю за Радио Сливен Нет Богуслава Ясек.

 

Сн. Милена Атанасова и Радио Сливен Нет

About Post Author

Facebook Comments