28/06/2022

ББЦ: Бойко Борисов и Симеон Дянков трябва да понесат своята отговорност за източването на КТБ

„Държавата трябва да застане зад потърпевшите в случая с източването на КТБ със всички предвидени от закона средства, като по този начин ще даде знак на всички вложители, че банковата система остава стабилна и гарантира всички депозити. Ако това не бъде свършено, то рискуваме капиталовложителите да си прехвърлят активите в чужди банки и да разклатят стабилността на банковата система,“ заяви областния лидер на ПП България без цензура Сливен Георги Балабанов по повод искането на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да не бъдат изплащани парите на вложителите в КТБ. Той коментира, че ББЦ ще изиска парите на вложителите да бъдат възстановени, чрез нова българска банка, без актуализация на бюджета, но с промяна на закона, който да гарантира възстановяването на спестяванията на хората.

„Бойко Борисов и Симеон Дянков трябва да понесат своята отговорност за източването на КТБ. Двамата трябва да дадат показания пред прокуратурата за фалита на банката. На всички вече стана ясно, че парите не са изчезнали за ден, два, а за период, в който Борисов управляваше и се хвалеше със финасовия си гений Симеон Дянков, който освен финансов ще се окаже и престъпен,“ каза Георги Балабанов.

„От наша страна вече са предприети стъпки в посока на европейско разследване на престъплението. Нашият евродепутат и лидер Николай Бареков ще сезира Европейската комисия за източването на банката и ще търсим заедно с европейските си партньори, кой и как се облажил от ситуацията,“ коментира още Балабанов.

Facebook Comments