26/06/2022

Две обществени чешми и детска площадка в парка в кв. „Стоян Заимов” за удобство на жителите

Година след откриването, детската площадка в квартал „Стоян Заимов” е желано място за децата, установи проверка на Община Сливен. Детското съоръжение бе официално открито на 16 юли 2013 година. Площадката се намира в парка между блокове 62, 60 и 57. На разположение на децата е пързалка, две люлки и клатушка, а наоколо има пейки и работеща чешма. Площадката е предназначена за деца от 3 до 12-годишна възраст и е подарена от фирма ЖСП „Стил” ООД – Шумен. Неин стопанин е Община Сливен.

Родители споделят със задоволство, че придобивката за квартал „Стоян Заимов” е ценна, въпреки че наблизо се намира и парк „Юнак”. Те призоваха всеки един да полага усилия за нейното опазване. „Много ми харесва площадката. Живея на друго място, но в Сливен идвам всяко лято. Площадката е на удобно място, близо е до блока, където сме отседнали”, споделя една от майките, която беше в парка със своето дете. Сред желанията на родителите е възстановяване на детската площадка, която се намира в другия край на парка.

Детската площадка в квартал „Стоян Заимов” е осмата, която се откри през последните две години. Откритите и възстановени детските площадки са вече 12, а спортните са шест. Тенденцията на изграждане и обновяване на детски и спортни площадки продължава и в момента.

Община Сливен ремонтира и възстанови две обществени чешми в парка в „Стоян Заимов”. Както вече общинският пресцентър съобщи, в Сливен бяха изградени и възстановени 18 чешми за обществено ползване. До започването на проекта за възстановяване им в града имаше три работещи чешми – до Кооперативния пазар, до църква „Свети Димитър” и в градинката пред комплекс „Печ”.

Facebook Comments