26/06/2022

Областният управител Валя Радева присъства на откриването на новата учебна година в ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен

„Като възпитаник на Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов” – Сливен, винаги съм следяла с гордост Вашия просперитет – постиженията на преподавателите, които със своите знания, педагогически талант и любов към подрастващите ежеминутно допринасят за утвърждаване на високия авторитет на гимназията; постиженията на завършващите образованието си в това учебно заведение, които получават толкова висок старт в живота, че се явяват достойни представители не само на училището си, но и на града и страната си.”
Областният управител изрази увереността си в постиженията и на тези, които днес прекрачват прага на Природо-математическата гимназия в Сливен и пожела здраве, благополучие и все по-големи успехи на всички присъстващи.
Гости на тържественото откриване на учебната година бяха Бисерка Михалева – Регионален инспекторат по образованието, Румен Андонов – Община Сливен, Десислава Танева и други възпитаници на учебното заведение.

 

По-рано днес Валя Радева поздрави всички за първия учебен ден. Ето текстът на поздравителния адрес:

 

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Изключително ми е приятно да ви поздравя с откриването на новата учебна 2014-2015 година.

И тази есен врати отварят празнично окичените училища, за да посрещнат учители и малки и големи ученици.

Безспорно най-развълнувани са онези, които за първи път през тази година прекрачват прага на училището – първокласниците. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно!

За по-големите ученици започват дълги дни, изпълнени с уроци и контролни. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. Пазете традициите на българското училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!

Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълни с мъдрост и опит. За да се изгради една сграда, са необходими солидни основи, а за да се изградят личности, справящи се с предизвикателствата на новото време, се изисква от вас – педагозите, да имате висок интелект, отлична подготовка и огромно човешко сърце. Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценното признание за отговорния ви труд!

Ролята на родителя е да подкрепя своите деца в нелекия им път. Вдъхвайте увереност на децата си и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора!

На всички желая здраве, сили, кураж и успешна нова учебна година!

 

ВАЛЯ РАДЕВА

Областен управител

Facebook Comments