28/06/2022

Да се състезаваме по математика!

За 4-та поредна година, съвместно с Четвърто училище „Димитър Петров” в Сливен Детският комплекс организира математическо състезание „Мисля, следователно съществувам”. Утре, 20 септември, от 10 ч. в училището ще се състои поредното издание на математическата надпревара за ученици от 2, 3 и 4-ти клас, съобщи в интервю за Радио Сливен Нет Венета Кирова, старши учител по математика и един от организаторите на състезанието.

По думите й, състезанието събира не по-малко от 70-80- ученици, които по регламент за час и половина трябва да решат 15 задачи. Неизкушените от математиката виждат в това сериозно предизвикателство, но г-жа Кирова е убедена, че сливенските деца ще се справят!

Целта на състезанието е учениците да бъдат приучавани не толкова да смятат, колкото да мислят логически – нещо, което ще им помага и по други предмети, а и извън училищната стая, убедена е Венета Кирова. Трябва да си мотивиран, разбира се знаещ и можещ, и да си решиш задачите – простичко! И логично!

Участниците в състезанието ще научат резултатите само часове след финала му – в 13.30 в Детския комплекс ще бъде награждаването на победителите, писмените работи ще бъдат върнати, за да се видят пропуските и успехите на децата при решаване на задачите. Ще допълним, че възпитаници на Венета Кирова са сред номинираните от фондацията на Димитър Бербатов талантливи деца на България, първенци са от много национални, а и международни състезания и олимпиади. Поредно признание тя е получила съвсем наскоро – сертификат и грамота за участие в извънкласни и училищни дейности като фактор за устойчиво и качествено образование и възпитание на учениците – признание от Националния дворец на децата, СБУ и МОН.

Facebook Comments