28/06/2022

Легендарната изпълнителка Bette Midler издава нов студиен албум “It’s The Girls”

Многократно награждаваната с Grammyпевица и легенда BetteMidler се завръща в студиото, за да издаде ItsTheGirls– зашеметяващ нов албум, посветен на момичешките банди през годините. Записът е жизнерадостна колекция, включваща някои от най-великите песни, изпълнявани от групи като TheRonettes, TheBoswellSisters, TheAndrewSisters, TheChiffons, както и MarthaReevesandTheVandellas, TheMarvelettes и др.

„Преди много време се влюбих в хармонията на гласовете” казва Midler. „По-специално в женските гласове, пеещи заедно. Има толкова прекрасни момичешки банди от тези времена и аз продължавам да ги слушам все така ненаситно. Този запис е скромен опит да отдам почитта си към тях, заради насладата, която донесоха на мен и на света.”

ItsTheGirls събира отново BetteMidlerс нейн дългогодишен музикален сътрудник – отличения с редица награди композитор MarcShaiman, който продуцира албума. ItsTheGirls включва 15 песни, обхващащи значителен период от време – от оригиналното изпълнение на TheAndrewsSisters на “BeiMirBistDuSchön” от 1937 до хитовата песен “Waterfalls” на R&B групата TLC от 1994. В парчето, дало и заглавието на албума, Midler брилянтно представя TheBoswellSisters (известни с техните неочаквани хармонии и ключови обрати) и тяхната поп класика ItsTheGirl”. Албумът с лекота вади наяве отличителния и многостранен гласов диапазон на Midler, като в същото време напомня за непреходността на тези класически и мелодични хармонии.

Като една от най-обичаните и многопластови изпълнители в света, Bette Midler се доказва във всички среди на шоубизнеса. Тя има 4 награди Grammy, сред които 2 в категорията “Song of the Year” за песните „Wind Beneath My Wings“ (1989) и „From A Distance“ (1990) и една в категорията „Record of the Year“ за песента „Wind Beneath My Wings“ (1989). Midler е номинирана 2 пъти за „Оскар” и печели три награди “Emmy”, една “Tony”, три приза „Златен Глобус” и девет “American Comedy Awards”. Дискографията на Betteсе състои от 13 студийни албума, от които е продала над 30 милиона копия по целия свят.

Албумът ItsTheGirlsна BetteMidler ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на WarnerMusicInternational.

Facebook Comments